Cuvânt al Sufletului (psih. Rodica Sas)

                                                                                         A FI LIBER

CÂND SUNT LIBER ȘI CREEZ,

MĂREȚIE MANIFEST.

NIMĂNUI NU ÎI PERMIT SĂ MĂ FACĂ MULT MAI MIC…

EU VALOAREA MEA O ȘTIU,ȘI AȘA VREAU CA SĂ FIU!!!!!

 

LIBERTATE ÎN GÂNDIRE ȘI ACȚIUNE

 

CÂND INDIVIDUL ESTE LIBER, ÎNCETEAZĂ DETERMINAREA LUI PRIN LEGILE SPECIEI. INDIVIDUL DOBÂNDEȘTE NOȚIUNILE PRIN PROPRIA SA INTUIȚIE, FELUL ÎN CARE GÂNDEȘTE. INDIVIDUL NU SE POATE DEDUCE DIN IDEEA DE SPECIE.

CEL CE VREA SĂ ÎNȚELEAGĂ INDIVIDUL, ARE NEVOIE SĂ PĂTRUNDĂ ÎN ENTITATEA PARTICULARĂ A ACESTUIA ȘI SĂ NU SE OPREASCĂ LA PARTICULARITĂȚILE TIPICE.

FIECARE OM INDIVIDUAL ESTE O PROBLEMĂ, ESTE UNIC ȘI IREPETABIL.

ELIBERAREA DE GÂNDIREA TIPICĂ ȘI DE VOINȚA SPECIEI NE FACE LIBERI.

PRISOSUL DE SENTIMENTE PLĂCUTE SE TRANSFORMĂ ÎN DURERE, LA FEL ȘI LIPSA LOR.

PENTRU A DISTRUGE PLĂCEREA CE REZULTĂ DIN SATISFACEREA DORINȚELOR OMENEȘTI FACE DIN OM UN SCLAV, CARE NU ACȚIONEAZĂ PENTRU CĂ VREA, CI PENTRU CĂ =TREBUIE=

CEEA CE NUMIN BINE NU ESTE =CEEA CE TREBUIE=SĂ FACĂ, CI CEEA CE =VREA SĂ FACĂ=

OMUL ESTE LIBER ÎN MĂSURA ÎN CARE POATE ASCULTA DE SINE ÎNSUȘI ÎN FIECARE CLIPĂ A VIEȚII SALE.

 

DESCHIDE-ȚI INIMA ȘI  ACCEPTĂ  TOATE PUNCTELE DE VEDERE, IAR APOI, CEEA CE VA FI ADEVĂRUL TĂU, ESTE ALEGEREA TA.

 

EXISTĂ ASPECTE ALE BOLILOR BLOCATE DE TRAUME ȘI DURERE DIN NEPUTINȚA DE A FI LIBER.

-SUNT ASPECTE COCREATE, CARE ÎȚI AMINTESC ÎN PERMANENȚĂ=ACESTA EȘTI TU=AȘA CUM DORESC EI= ȘI AU  NEVOIE DE IUBIREA TA, DE CE SIMȚI ÎN SUFLETUL TĂU, PENTRU A PUTEA SĂ LE ELIBEREZI=SĂ LE DAI DRUMUL, SĂ NU LE MAI ȚII=SĂ RENUNȚI LA –VECHILE PROGRAME-REALITĂȚI PROGRAMATE ȘI CONDIȚIONATE, PENTRU A TE DECONECTA SĂ FUNCȚIONEZI CUM ȚI S-A IMPUS ȘI AI PUTEA VINDECA-

ACESTE BLOCAJE=PROGRAME ȚI-AU BLOCAT ENERGIA, IAR TU REACȚIONEZI PRIN FURIE,DISPERARE, CONTROL,SUFERINȚĂ, DURERI ALE CORPULUI, TENSIUNE, INSOMNIE, RELAȚII TOXICE….LASĂ-LE-=SĂ PLECE=….

MUTĂ-TE ȘI REPROGRAMEAZĂ-TE = CU IUBIRE, FERICIRE, ÎNCREDERE, CREATIVITATE, SINCERITATE, UNIUNE  SACRĂ.

MUTĂ-TE ȘI REPROGRAMEAZĂ-TE –=PROCESUL DE DECUPLARE, DECONDIȚIONAREA NU E UȘOARĂ, DAR ESTE SIGURĂ.

 

NIMENI NU ARE DREPTUL DE A DA SFATURI ALTUIA DECÂT DACĂ I SE CERE.

NIMENI NU ARE DREPTUL SĂ ACȚIONEZE SPRE A-L ÎMPIEDICA PE ALTUL SĂ SĂ FIE SAU SĂ FACĂ CE DOREȘTE.

NIMENI NU ARE DREPTUL SĂ-I PRETINDĂ ALTUIA CIRCUMSTANȚELE PE CARE ȘI LE DOREȘTE ȘI CARE ÎL ÎMPLICE  DIRECT PE ALTUL ȘI NICI SĂ I LE IMPUNĂSAU SĂ LE IMPUTE.

NIMENI NU ARE DREPTUL SĂ JUDECE, SĂ ÎNVINOVĂȚEASCĂ, SĂ ATRIBUIE GREȘEALA.

NIMENI NU ARE DREPTUL SĂ-I SEVEASCĂ ALTUIA CAZNA TERIBILĂ A VERBULUI-TREBUIE-

FIECARE ARE DREPTUL ȘI LIBERTATEA SĂ-ȘI CREEZE SINGUR REALITATEA.

FIECARE SERVEȘTE ALTUIA DOAR DACĂ DOREȘTE.CÂND OMUL ALEGE BENEVOL SĂ FIE SCLAV, O FACE DIN PROPRIUL INTERES

TOT CEEA CE NU ȚINE DE NOI ȘI NE ESTE IMPUS FORȚAT ESTE DEZASTRUOS, TE DEGRADEAZĂ ȘI TE DEZUMANIZEAZĂ.

SINGURA LIBERTATE AUTENTICĂ ESTE LIBERTATEA INTERIOARĂ A OMULUI.

ENERGIA NU O POATE CONTROLA NIMENI, NU O POATE OPRI, NU O POATE SUPERVIZA, EA –ESTE- ȘI ATÂT.

LUMINA OMULUI ESTE GÂNDUL SĂU ȘI ACEAS TA ESTE AVEREA SA CEA MAI DE PREȚ. LUMINA PRINDE  PUTERE PRIN

CUVÂNT, IAR VOINȚA OMULUI DĂ PUTEREA PRIN CARE SE ÎNFĂPTUIESC TOATE CELE CE SUNT ÎN JURUL SĂU.

IA-ȚI PUTEREA DIN RĂBDARE ȘI DIN LINIȘTE== ȘI FOLOSEȘTE -ȚI GÂNDUL CURAT.

NIMIC NU E ÎNTÂMPLĂTOR ȘI NIMIC NU SE PETRECE DEGEABA, DIN FIECARE EXPERIENȚĂ AVEM DE CÂȘTIGAT,  CE? EXPERIENȚĂ!!!!!!!!

INDIFERENT DE CE NI SE ÎNTÂMPLĂ ESTE BINE SĂ RĂMÂNEM CALMI, ÎN LINIȘTE ȘI PACE, PENTRU CĂ NIMIC NU ESTE  ÎNTÂMPLĂTOR ȘI APARE PENTRU CĂ AI NEVOIE.

ÎNTOTDEAUNA SE ÎNTÂMPLĂ CEEA CE E MAI BINE PENTRU FIECARE DINTRE  NOI.

VOM OBȚINE PACEA, DOAR  ATUNCI CÂND NU NE VOM MAI LUPTA CU NOI, CU VIAȚA, CREDINȚELE ȘI SIMȚĂMINTELE=ELE  SUNT CELE CARE DETERMINĂ EXPERIENȚELE FIECĂRUIA.

INFORMAȚIILE VOR DUCE LA CUNOȘTINȚE, CUNOȘTINȚELE VOR  DUCE LA ADEVĂR, IAR ÎNȚELEGEREA PE CARE O OBȚII DIN EXPERIENȚELE ȘI ÎNCERCĂRILE PRIN CARE TRECI, SE TRANS FORMĂ ÎN CUNOAȘTERE, ÎNȚELEPCIUNE ȘI ILUMINARE

EȘTI ENERGIE SPIRITUALĂ ȘI AI PUTEREA SĂ INFLUENȚEZI, SĂ EMIȚI ȘI SĂ SCHIMBI ENERGIA PRIN CREDINȚĂ  ȘI SĂ CREEZI TRĂIRILE TALE,GÂNDURILE…..

 

=POȚI SĂ AFIRMI=

ÎN VIAȚA MEA SIMT PACEA, ARMONIA ȘI SIGURANȚA .=SUNT LIBER=

MERIT TOTUL DIN PLIN….MĂ IUBESC.

MERIT SĂ MĂ BUCUR DE TOT ȘI DE TOATE PT.CĂ RESURSELE SUNT ÎN MINE ȘI ÎMI APARȚIN.=EU SUNT=


ASTENIA

 

Când te simți slăbit, ești delăsător, nu dorești să faci nimic, vei simți că vrei să stai doar în pat și dacă este primăvară-toamnă s-a instalat astenia și poate să-ți dea de veste că ceva nu e în regulă cu tine. Creierul  și corpul tău au nevoie de susținerea  de care depinde  starea  bună de sănătate  așa că nu mai sta, fă ceva!

Ce să faci?

Începe să te hidratezi, să consumi fructe și legume de sezon, să respiri conștient și fă mișcare.  Vei  simți că incet, dar sigur vei avea mai multă putere și energie. Dacă dimineața cănd te trezești  te vei întinde(pisica când se trezește se intinde apoi se ridică, învățăm în permanență câte ceva), vei respira și vei face mișcare, vei prinde viață- hai încearcă-și vezi cum e.

De-a lungul coloanei noastre vertebrale circulă lichidul cefalorahidian din zona sacrală până la creier tot la 12 ore, așa că prin mișcare lichidul își face treaba, creierul se oxigenează și starea va fi cât se poate de bună.

Sunt persoane predispuse sau meteosensibile la schimbările de vreme, care dacă vor fi atente și vor acționa pot să depășească cu succes starea de astenie.

Cum?

-îți schimbi gândurile care nu-ți sunt benefice

-ieși din tiparul obișnuit

-te comporți ca și cum totul este în regulă cu tine și așa va fi

Ca să nu se agraveze starea cu care te confrunți și să se complice, începe să fii tot mai atent la ce gândești, ce simți,fii atent la nevoile tale, la ce-ți transmite corpul, nu ignora nimic și acționează.

FĂ AFIRMAȚII CARE SĂ TE AJUTE SĂ TRECI PESTE SITUAȚIA CU CARE TE CONFRUNȚI.

Spune-ți

TOTUL  E BINE ÎN MINE; CU MINE; PENTRU MINE;
SUNT ÎN ECHILIBRU ȘI ÎN ARMONIE .
LINIȘTEA ȘI PACEA MĂ ÎNVĂLUIE.


ESENȚIAL

CE MINUNAT VA FI CÂND TOȚI NE VOM PRIVI CA ȘI EGALI FĂRĂ STĂPÂNI ȘI SCLAVI.

OMULE, NU TE LĂSA, TOTUL STĂ-N PUTEREA TA!

NU-ȚI DA PUTEREA ALTORA SĂ PROFITE EI DE EA!

Purificarea ființei tale este importantă, alege o zi-două, în care să mănânci mai puțin dar să bei mai multă apă, te vei detoxifica, iar tu vei avea energia ta. Manâncă ce îți face bine, ce îți dorești, dar nu uita mâncarea simplă îți va face bine.

Actele simple îl fac pe om simplu, pentru că va face doar ce simte el și se va comporta asemeni lui, dar cât de dificil este să fii simplu, să fii TU, fără etichete.

Atunci când simți că resursele tale sunt slăbite, nu te lăsa, odihna e soluția. Nu ignora odihna, somnul face minuni în organism, adu-ți aminte că ai fost, sau ai văzut la ceilalți că, atunci când ești operat sau internat,  întotdeauna se dau calmante sau somnifere ca cel în cauză să doarmă, așa se va recupera corpul dacă a ajuns să fie suprasolicitat indiferent de factorul care l-a afectat. Nu uita puterea stă în ființa ta, doctorul te va trata, preotul te va asculta, psihologul te va îndruma, dar vindecarea este datoria și obligația ta, depinde ce vei face cu ea. Când ești odihnit poți să-ți folosești puterea  cu calm, liniște și bicurie pentru a avea o viață cu sens, în echilibru.

Ai trăit sau au auzit de la alții care s-au regenerat, recuperat sau refăcut prin propia putere, așa că ai curaj și încearcă.O mare problemă este când trăiești în trecut sau viitor, de ce spun asta? Pentru că trecutul e bun trecut și nu mai poți să-l reânvii, iar a-ți face griji pentru viitor, pentru ce ar putea fi este un consum de resurse, deoarece scenariul pe care l-ai creat s-ar putea să nu se întâmple așa cum l-ai creat tu. Deci învață de la trecut, preia dorința din viitor și aplică-le acum în momentul prezent, iar dacă ai eșuat nu-i nimic mai încearcă prin repetiție vei reuși. Iartă-ți trecutul și privește la viitor, dar trăiește-ți prezentul cu bucurie și curaj.

Ai grijă la gândurile tale, ele crează cuvinte, cuvintele emoții, iar emoțiile sentimente care te vor afecta, pe tine ți pe ceilalți. Atenție mare la expresiile care iți iau din putere

NU POT……..va declanșa sentimentul NU VREAU….

TREBUIE…….va declanșa sentimentul de VINOVĂȚIE… etc.

Se știe că furia, ranchiuna,invidia, răutatea..distrug sistemul imunitar și declanșează dezvoltarea dezechilibrelor în corp, pe cealaltă parte râsul,liniștea, bucuria pacea și iubirea întăresc sistemul imunitar.

Când omul este tensionat și nu este atent la el va respira la nivel superficial și de aici apare distracția…

A fi integru și a trăi în sinceritate cu tine însuți și cu ceilalți este o mare realizare. Cunoaște-te pe tine și nu te lăsa la mâna altcuiva.

Fiecare are nevoie de libertate interior și exterior pentru a putea acționa acasă, la job…indiferent de ce doresc alții. Mulți se cred liberi, dar ajung să fie sclavii ignoranței, a neștiinței, a normelor și cutumelor la modul pasiv,indiferent în ce parte a vieții o aplică.

Dacă ne gândim că in Universul acesta infinit existăm doar ca parte materială( după cum ne-au informat unii și ni s-a întipărit bine în minte), că nu avem nici un rost, că nu avem un sens și că suntem limitați de lumea care ne înconjoară, vom trăi vieți amprentate de frică și izolare, care ne vor epuiza psihic și fizic.

Drama vieții, a existenței individului este trăită prin

-supunere, pasivitate, revoltă, agresivitate, frică,vulnerabilitate la situațiile și evenimentele care apar stres, evitare, lipsă de responsabilitate, lipsa de a acționa, lipsa de a vedea mai departe decât este acum.

Prin disciplină poți soluționa problemele care apar în viată, dar nu vei putea evita durerea.E nevoie de tărie, energie, disponibilitate și echilibru.

Oamenii care sunt onești vor rămâne devotați adevărului lor și trăiesc în deschidere care îi eliberează de frică, cei care trăiesc adevărul altora vor trăi în minciună, iar minciuna va atrage altă minciună și nu numai că vor trăi în frică, că se va profita de ei, dar vor ajunge să fie atât de apăsați că vor simți nevoia de a se ascunde de ei și de alții, prin locuri întunecoase, pentru a li se șterge urma și a păstra aparențele.

A fi un bun observator în mod continuu și a-ți autocorecta realitățile, înseamnă că ai trecut peste condiționările care au fost, ai trecut de credințele limitative, iar acum e timpul să acționezi și să faci ceea ce simți că îți dorești dintotdeuna, cu pasiune și cu plăcere.

CÂND TE OPREȘTI; STAI ȘI PRIVEȘTI; CÂND ȘTII CINE EȘTI ÎNSEAMNĂ CĂ AI CONTROL ASUPRA TA!!!


CREDINȚE

 

Dacă astăzi te confrunți cu multe probleme în viața ta, stai puțin și gândește care ar putea fi cauza-efectul deja îl trăiești-, unde poți acționa, cum și ce ai de făcut  in cunoștință de cauză.Deci să vedem ce sunt credințele…

Credințele sunt convingeri  întipărite, înșușite, transmise,limite impuse încă de de la vârste foarte fragede de către cei care au fost prezenți în viața noastră familie,rude, prieteni, biserică, școală,  mediul extern care își va lăsa amprenta impregnată în personalitatea individului pentru o perioadă de timp sau pentru toată viața, iar ele vor crea lentilele prin care va fi observată și interpretată lumea.

Acum, =oprește-te =  încearcă să te liniștești, închide ochii și adu-ți aminte de copilul care ai fost de la cea mai mică vârstă unde poți ajunge cu amintirea, ei ce vezi

-cum este mediul este agitație, forfotă, lipsuri,mânie, teamă, suferință, violență și alte emoții negative, ce simți acum ?

-cum îi percepi pe părinți, rude, vecini, preot, prieteni, profesori etc.îi simți agresivi, critici, triști, violenți, agitați,etc.

Dacă ai avut parte de un asemenea model (mediul)  în care tu parcă mai mult încurcai, ai fost criticat,pedepsit, agresat, șantajat sau abuzat fizic, emoțional, psihic sau sexual,cu siguranță  te-ai simțit în pericol,ai fost luat în derâdere așa ai început să te îndoiești de tine – și de ceilalți,  de simțurile tale.

Dacă ai avut parte de un mediu unde toți se învârteau în jurul tău erai centru atenției , primeai totul la comandă, ți se cuvenea totul, erai lăsat să te manifești cum doreai, să faci orice…..astăzi normal că îți dai seama că aceea vreme e trecută și azi te confrunți cu realitatea unde e nevoie să faci eforturi să descurci singur.

=cum e modelul ( mediul ) sănătos (de mijloc) =

 

Dacă ai avut parte de un model( mediul) plin de iubire, respect, bunăvoință, veselie, iar tu ai simțit siguranță,ai fost  ocrotit, încurajat,asigurat că totul e bine, tu ești perfect , că poți face și stii cum să faci, că reușești în ce îți dorești . I s-au oferit toate mijloacele  pentru a învăța , a fost încurajat să exploreze să fie independent ,să accepte eșecurile, să fie lăudat și recompensat. E cel care a crescut –educat să creadă că prin muncă, răbdare și perseverență orice e posibil. Această persoană este echilibrată și va avea puterea de a merge înainte indiferent de situații, obstacole, eșecuri pentru  a-și atinge țelul propus, are încredere, este un învingător.


SINDROM DEPRESIV

 

Și ce dacă azi mă simt mai trist….ȘI NU E SOARE-AFARĂ…

               Mă uit la mine și mă-ntreb… ce am făcut în corpul meu, că simt așa?

               Și un răspuns eu voi primi… la el, cu calm mă voi gândi… e chiar așa?

               Da, tu ai greșit.. m-ai tulburat, dar nu-i nimic… eu voi pleca …ș-am să te las cu viața ta.

               E MINUNAT! Mi-am revenit….

și altceva  a apărut… și sigur este  bun.

               NU DISPERA!….

Când simți și trăiești o stare de slăbiciune, tristețe, nu mai vrei să faci nimic, parcă nu îți poți mișca corpul, te simți vlăguit(lipsit de energie) acționează imediat că ar putea fi debutul unei stări de depresie.

Fiecare ființă va avea în viață un episod depresiv, pentru că nimeni nu este scutit de probleme.

Te trezești că simți un mare gol în tine, în interiorul tău, ajungi să nu mai vezi sensul vieții, rostul tău în aici și acum, nu mai vrei și nu mai vezi nici o speranță.

Dacă starea persistă, nu mai amâna și apelează la medic, iar dacă nu poți, roagă persoana pe care o ai mai aproape să te ajute și să mergeți  împreună.

Dacă nu mai ești atent la nevoile tale, nu mai ești conștient de tine, nimic nu mai prezintă interes pentru tine, nu mai vrei nimic, nu-ți asculți corpul ( în timp apare un deficit la organe și poate să se declanșează boala) . Chimismul nu mai are loc, neurotransmițătorii nu se mai produc la nivel optim (seretonina) e nevoie urgentă de a merge să descoperi ce este în neregulă cu tine.

În vremurile pe care le trăim tot mai mulți se confruntă cu stări neplăcute așa că dacă

-Nu mai vezi sensul vieții tale, rostul tău aici, nu mai există nimic care să te impulsioneze să mergi mai departe, apoi simți acel gol din interior, ca o prăpastie nu te mai întâlnești tu cu tine, ceva s-a rupt, nu mai vezi speranța și ajungi să ai gânduri tulburi, negative apelează la ajutor fără să stai pe gânduri. Fii sigur că ești aici cu un motiv, nu dispera!!!!

După ce ai un răspuns la starea ta fiziologică(dacă e nevoie de tratament urmează-l) poți începe să faci exerciții de respirație și mișcare, apoi încearcă și alte metode care te pot ajuta(oricum rău nu-ți vor face)

ACȚIONEAZĂ! Nu aștepta, tu ești stăpân în viața Ta și nu uita schimbă azi direcția cu gîndul bun, nu sta în neputință pentru că poți. Cere ajutor dacă ai nevoie, există soluții crede asta.

APELEAZĂ LA A FACE AFIRMAȚII CARE SĂ TE AJUTE

-SUNT ÎN ARMONIE ȘI ÎN ECHILIBRU DIN PUNCT DE VEDERE MENTAL ȘI EMOȚIONAL-

-NIMIC ȘI NIMENI NU MĂ POATE ATINGE, NIMIC ȘI NIMENI NU MĂ POATE AFECTA-

-SUNT EU, PERFECT ȘI SĂNĂTOS ÎN AICI ȘI ACUM-

-TOTUL ESTE BINE, MINUNAT ȘI PERFECT ÎN MINE, CU MINE, PENTRU MINE-

-STIU CĂ AȘA ESTE-

-SUNT FERICIT, VESEL ȘI IUBIT-

Privește cerul și vezi ce liniștit e, ascultă ciripitul păsărilor, privește o floare și admiră-i frumusețea, simte-i mirosul și admiră-i culoarea, ce multe frumuseți ne înconjoară, iar noi trecem pe lângă ele fără să le sesizăm, ce mare păcat nu-i așa?

Dacă e nevoie de mai mult…..

Urmează psihoterapii, te vor ajuta, ascultă-ți intuiția și vei găsi ce ți se potrivește ca terapie și terapeut.

Cu siguranță ai să reușești.

Psihoterapia experențială – omul este adus să trăiască niște experiențe ca să înteleagă niște fenomene(mediul emoțional)

Psihoterapia cognitiv-comportamentală- mă comport așa pentru că gândesc așa- (mediul în care familia a fost la nivel mental, de gândire)

Psihoterapia sistemică-(familie)- toți membrii familiei implicați ca să se susțină unul pe altul

Psihoterapia integrativă- integrează multe concepte de psihoterapie

EXISTĂ ÎNTOTDEAUNA O SOLUȚIE PENTRU ORICE AI ÎNCREDERE!

Am scris acestea pentru că mulți au nevoie doar  de un cuvânt, de o idee, o-ncurajare pentru a fi sigur cș de undeva ceva, cineva îl va ajuta pentru că putea…..

DACĂ EXISTĂ FOARTE MULTE INFORMAȚII ȘI NU LE ÎMPĂRTĂȘESTI  CU ALȚII, ELE TE POT AFECTA.

TOATE INFORMAȚIILE  ADUNATE CU DRAG ȘI PASIUNE  AJUTĂ LA A CREEA CEVA MINUNAT.

STĂRILE DE NEMULȚUMIRE, ANXIETATEA DUC  LA ATAC DE PANICĂ(NESIGURANȚA ZILEI DE MÂINE, GÂNDURI NEGATIVE, SUPĂRARE)

GÂNDEȘTI, SIMȚI, ÎNȚELEGI ȘI ACCEPȚI SCHIMBĂRILE CARE SE PRODUC ÎN CREDINȚELE, EMOȚIILE CELULELE TALE.

IUBIREA ESTE O NEVOIE, CINE NU ARE IUBIRE NU MAI VREA SĂ TRĂIASCĂ ȘI ESTE ABSOLUT ADEVĂRAT .

CÂND SE NAȘTE UN COPIL  EL SIMTE ȘI DOREȘTE IUBIRE.

DACĂ ȚI-A LIPSIT IUBIREA O CAUȚI CA UN ÎNSETAT.

CÂND AI IUBIRE ÎȚI ESTE BINE, FĂRĂ IUBIRE, NU REZIȘTI DE MULTE ORI LA PROVOCĂRILE VIEȚII, MAI ALES DACĂ ȚI-A LIPSIT ÎN MICA COPILĂRIE.

NOI,TOATĂ VIAȚA NOASTRĂ, PRIN TOT CE FACEM, PRIN TOT CE CĂUTĂM, PRIN TOT CE SUNTEM DE FAPT STRIGĂM DUPĂ IUBIRE, DE ACEEA APARE ȘI BOALA PENTRU A ATRAGE ATENȚIA ASUPRA TA.

ÎN ADOLESCENTUL RĂTĂCIT ȘI DISPERAT ESTE UN BEBELUȘ CARE VREA IUBIRE.

ÎN BĂTRÂNUL FURIOS E  UN COPIL CARE CERE IUBIRE.

ÎN ADULTUL RĂNIT ESTE UN COPIL CARE VREA IUBIRE.

ÎN CEL CARE PIERDE, GREȘEȘTE, RIDICĂ GLASUL LA ALTUL ÎN TOATE MANIFESTĂRILE EMOȚIONALE SE STRIGĂ DUPĂ IUBIRE. SUNT AICI ZICE EL, MĂ VEZI? EXIST!

CEL CARE ARE IUBIRE E BLÂND, BUN, ESTE ÎN PACE.


DESPRE  ADEVĂRATA  VÂRSTĂ

 

    CE-NSEAMNĂ VÂRSTA-N VIAȚA TA?

               AI FOST…ȘI IERI ȘI ASTĂZI..

               VEI FI MEREU AȘA VA FI…

               Ș-ATUNCI CE-NSEMNĂ VÂRSTA?

Oare de ce atât de mulți oameni au probleme legate de vârstă și pierd atât de multe ocazii și trăiri sau pierd oportunități  și opțiuni care apar in viață?

Ori este prea tânăr, prea bolnav pentru vârsta pe care o are, este cărunt înainte de vreme, ori prea gras sau slab, ori ridat, ori prea sănătos  comparativ cu vârsta, ori prea batrân (la 40 de ani) și ți se spune că din cauza vârstei nu mai poți să-ți găsești un loc de muncă și ești marginalizat, că după 40 de ani este neapărată nevoie să porți ochelari, ori că ai nevoie de tratamente medicamentoase că e mai bine să te tratezi din timp, sau că ești deja pensionar și la această vârstă ce mai aștepți ….și lista poate continua.

Ca și mentalitate sănătoasă o întâlnim la japonezi  care afirmă că adevărata viață începe abia la 60 de ani și mulți dintre ei se înscriu la diverse cursuri sau călătoresc, se bucură din plin de tot ce le oferă viața.

Dacă s-ar face cunoscut faptul că nu ești  doar o înșiruire de cifre un CNP, care se pare că a mutilat individul din multe puncte de vedere, inclusiv de a nu mai știi că are un prenume  care i s-a dat când a venit  în lume, că trupul uman are potențial de a trăi peste o sută de ani (fapt dovedit științific, dar păstrat sub tăcere de cei care știu), că ființa umană  are emoții și sentimente și că are în interior esența care ESTE.

Ideea de a nu fi acceptați, de a nu fi abandonați, de a fi părăsiți, de a nu fi iubiți, de a fi marginli-zați etc. datorită vârstei, au fost inoculate sau induse individului încă de la cele mai mici vârste, de către mediul exterior( familie,biserică, școală etc), iar acum trăiește conform credințelor și prejudecăților pe care le are.

Din ignoranță și neștiință omul își face mult rău lui și celorlalți, pentru că intervine nesiguranța a ceea ce nu cunoaște,  își dă puterea personală celorlalți care vor profita și vor manipula totul în favoare lor.

Astăzi datorită tehnologiei  oricine poate să descopere cât este de afectat funcție de vârstă și de fapt ce vârstă are(  în adâncul ființei nu există noțiunea de vârstă, nu rezoneză  cu acest termen). Și totuși  sunt patru factori care îți vor arăta unde te afli,dacă totuși are o semnificație pentru tine, așa că=

-vârsta cronologică este dată de numarul de ani trăiți de când te-ai născut, dar și aici vom avea o surpriză pentru că în unele părți ale globului vârsta se calculează începând de la zi în care te-ai născut sau se poate să fii declarat în acte după câteva zile că erau ceva probleme și cei responsabili și-au luat măsuri de protecție în caz că ar fi apărut ceva în neregulă, iar în alte părți ale globului vârsta   începe direct cu ani, adică te-ai născut și ai deja 1 an, deci ce vom lua de bună……

-vârsta biologică care va da indicii despre starea de sănătate fizică- adică- valoarea tensiunii arteriale, glicemia, colesterol,masa musculară și după cum știm, două persoane de aceeași vârstă  cronologică vor avea altă vârstă biologică, pentru că valorile sau indicii analizelor medicale vor fi diferite….

-vârsta emoțională este dată de felul în care te simți –deci, poți fi tânăr dar să te simți bătrân și să arați așa, sau viceversa

-vârsta spirituală( dacă suntem conștienți de ea) ea ESTE… și atât.

Atunci când îți expui vârsta  și e importantă pentru tine înseamnă că ai nevoi-=-de a atrage atenția,dorești să fii complementat, să fii respectat, înțeles,compătimit,ajutat, trist și ai anumite regrete de ce ai făcut sau nu ai făcut…..

E greu să acceptăm ce nu cunoaștem, ce nu e palpabil, vizibil, și trăim după credințele altora, după șabloane și stereotipuri.

Omule!= ai dreptul de a te lăsa manipulat, controlat,constrâns și șantajat,sau ai posibilitatea de a deveni conștient de cine ești, cum ești tu cel adevărat …Se spune = și vei cunoaște adevărul și adevărul te va elibera de iluziile tale-=CUM? :::AFLĂ SINGUR DOAR AȘA VEI ȘTII:::CAUTĂ. INFORMEAZĂ-TE, ÎNTREABĂ-TE ȘI CÂND VEI FI PREGĂTIT VEI AVEA RĂSPUNSUL.

Eliberează-te de găndul obsesiv legat de vârstă și trăiește-ți viața așa cum simți!!!


Bine te găsesc!!!

Dacă o problemă a apărut în viața ta…nu dispera, nu renunța, rezolvarea va apărea în viața ta. Citește ceea ce urmează, iar dacă un cuvânt te va amprenta, cu el vei rezona,te va ajuta, am reușit s-aduc ceva în viața ta și-ți mulțumesc.

DESPRE DORINȚE

               DORINȚA TA ERA SĂ FII,

               MEREU CU EL/EA APROAPE,

               S-A ÎNTÂMPLAT APOI CEVA =ȘI VEZI, CĂ NU MAI POATE….

LASĂ-L SĂ PLECE CHIAR ACUM…

PE CEL CE NU POATE IUBI…CÂT MAI DEPARTE.

La baza fiecărei acțiuni a omului stă o formă sau alta de dorință de experimentare, de exprimare. Felul în care ne manifestăm, ne comportăm denotă starea proprie de sănătate(fizică și mentală)indiferent că este vorba despre oameni, lucruri , situații………

Dar ce este dorința? Ei, dorința este aceea aspirație, dor, poftă,forță interioară pentru a avea ceva sau pe cineva, a dobândi sau a realiza ceva.

Și pentru că avem dorințe, pentru a le obține fiecare va trece la acțiune, vom acționa la modul negativ sau pozitiv? Aceasta este întrebarea și rămâne la latitudinea fiecăruia să decidă pentru el.

Dorința oricare ar fi ea  este  o forță dinamică care dacă este obținută dă satisfacție pe moment sau pentru o perioadă care va fi valabilă până va apare o altă dorință. Dar fii atent/ă, dacă va fi reprimată (înăbușită, nerealizată..) pe o perioadă lungă de timp va =exploda = la un moment dat, fizic sau mental, la cel mai mic stimul. Așa că ai grijă ce îți dorești că ar putea să ți se-ntâmple..îți poate face bine sau dimpotrivă să fie distructivă pentru tine.

Fii atent și pregătit pentru trăirile pe care le vei avea în urma realizării sau reprimării dorinței/lor, deoarece ar putea să apară un conflict interior atunci când una ai gândit, alta ai vorbit, altceva ai obținut și te vei manifesta in conformitate cu starea de fapt existentă în acel moment.

Dorințele diferă de la o persoană la alta, la fel modul în care se acționează.

Dacă vei acționa cu ură pentru că nu corespunde așteptărilor tale sau nu ai obținut-o, se va ajunge la dezastru (mulți nici nu știu că o au in interiorul lor).Dar,dacă acțiunea va fi corectă problemele dispar, întotdeauna  dorința oricare ar fi ea, se va manifesta mai devreme sau mai târziu exact cum ai gândit-o.

Dcă vei acționa cu IUBIRE ? Iubirea este o stare de spirit, este tot ce poate fi mai minunat, este sentimentul cel mai plăcut-dorința sufletului de a se exprima pe sine. Cel care iubește se dăruiește pe sine obiectului iubirii sale, de aceea dorința încărcată cu iubire durează.

Așa că- iubește, trăiește, râzi, bucură-te și fii fericit și lumea ta va fi asemeni ție-

Atâta timp cât primim,creemși  oferim iubire totul se desfășoară armonios, sântem sănătoși, veseli, binevoitori și binecuvântați cu tot și toate cele ce le dorim în viața noastră.

Atunci când simțim că iubirea ne este respinsă, că nu se poate manifesta,se creează în noi un mare –gol – un dor atât de intens care ne va afecta inima, interiorul și vom experimenta disperarea din care cu greu vom ieși.

Orice a fost creat cu și din iubire a rezistat oricărei vicisitudini.Tu singur știi ce dorințe ai și nu te lăsa influențat de mediul exterior.

Încearcă să refuzi să trăiești sentimentele rănite, hipersensibilități și nu mai trăi viața altora, prin prisma lor, trăieste-ți propria viață cu dorințele, realizările și eșecurile personale.

Când nu mai ești în echilibru îți tulburi întreaga ființă și așa poți dezvolta o manie(mânie, obsesie) care este o dorință atât de puternică încât nu poate fi controlată.

Dacă unei persoane hipersensibile i se iau toate speranțele s-ar putea să își dorească să dispară definit, nimic nu mai contează..

Apoi furia (oricare ar fi ea) este o credință (ceea ce crezi) că ceva rău se va întâmpla, ceva ce anticipezi și e de rău, așa rămâi blocat în situații dificile, în relații toxice și negative, indiferent că este vorba de cuplu, prietenie, muncă, sociale ,familie, cu tine, vicii,dependențe…..

De ce atât de mulți acceptă  să trăiască cu aceste stări? Deoarece renunțarea sau schimbarea la ceea ce deja cunoasc, le dă o stare de rău general (fizic, emoțional, psihic).

Confruntarea cu realitatea trăită și ce ai putea face pentru a fi din nou în stare de bine?  să rupi orice legătură cu ce te ține pe loc și nu ai libertatea de mișcare, pentru  că frica de necunoscut te ține pe loc. Tu ce vei face?

-Vei  lua atitudine și îți vei asuma responsabilitatea pentru propria-ți persoană  și alegerile pe care le faci sau vei stagna în aceași stare de letargie care mai apoi se va transforma în- negare-care este un mecanism de apărare, prin care cel care se opune renunțării sau schimbării își va asuma toată vina sau va proiecta asupra altora vina pentru ceea ce nu e în regulă în-cu-pentru ea/el.(ex. Din vina mea …..Nu sunt capabil….Din cauza ta totul e năruit….Nimic nu îmi iese….) APOI:::::

-Apare apoi fantezia, prin imaginație, creezi ceva ce va da o stare prin care situațiile nu mai par atât de negative sau imposibile… va fi de folos o perioadă care mai apoi va duce la ce crezi?!

-Izolare- numai bine pentru a crea mediul prielnic declanșării anxietății( neliniștea) șireprimării(aducerea la suprafață a stărilor de stres,durere avute anterior în situații similare).

Încercăm să ascundem în noi tot ce nu ne este bun, dar să nu uităm că avem în interior o memorie celulară personală…și dacă de alții ne putem ascunde, de noi înșine nu putem fugi…asta e CLAR!

Pentru dorința de a atrage atenția asupra noastră, de a fi acceptați, de a ne simți în siguranță ne pierdem respectul față de noi  înșine, nu mai avem grijă de nevoile noastre , iar compromisul… funcționează doar pe termen scurt.

De multe ori gândim, vobim și acționăm de parcă nu putem face nimic și lâncezim în aceași stare, situație sau relație defectuoasă, câteodată pentru o periodă prea lungă de timp.

De ce să evităm situațiile conflictuale, reprimând propriile dorințe și sentimente când există rezolvare, dacă le vom tot aduna oricum la un moment dat se vor manifesta la ce mai mic stimul declanșator.

Trăim vremuri de schimbare la general  vorbind, așa că este momentul  în care să iei hotărârea de a trece la treabă, de a face ce îți este bine … Fiecare e responsabil pentru propria-i viață și trăiri.

Fii tu însuți, tu cel autentic, indiferent de ce va fi necesar să lași în urmă, la ce va fi nevoie să renunți, urmează-ți calea și binele tău cel mai măreț va apărea fii sigur de asta!!!

Poți face orice dorești, pentru că puterea se află în tine și doar tu știi ce îți este de folos , nimeni nu poate decide cum îți vezi tu viața, pacea, liniștea …..

Dacă te respecți, indiferent de respingerile care vin din exterior ele  nu vor mai conta și nu te vor afecta.

Cand ești liber simți doar stare de bucurie și împlinire!!!


DRAGOSTEA (experiențe/lecții)

Indiferent că ești într-o relație sau nu la un moment dat te vei surprinde că te întrebi –ce e de fapt dragostea-asta se întâmplă când nu ești sigur pe tine sau pe partener și începi să faci scenarii.

Cu toții avem o noțiune romanțată despre- dragostea adevărată- și  întrebările pe care le punem=oare cum va arăta, cum se va purta, cum sărută, cum ne vom simți……) Și….iată….Chiar apare…e ce ți-ai imaginat….Te comporți cum știi mai bine, începe vânătoarea….te îmbraci…încerci să fii altfel….faci tot ce poți…..

Căteodată funcționează, ai nr. de telefon, vorbiți și te duci la prima întâlnire..apoi la a doua….apoi începi să te întrebi dacă totul e în regulă sau nu….poți avea surprize plăcute și totul va fi minunat,totul merge din plin, sau …..poate să fie îngrozitor, conversație greoaie, disconfort, iar ce ți-a fost prezentat sau ai descoperit pe net nu este ce te așteptai tu să fie și mai majoritatea relațiilor au final nefericit. Ai impresia că te trezești, că vrei înapoi ce ai avut înainte și totuși mai încerci, poate vrei să salvezi relația de la eșec….

Urmează întrebările

-ce nu merge?

-ce ar trebui să schimb la mine?

-mertă sacrificiul sau nu?

-am curajul să am o relație minunată?

-planific ceva frumos sau dimpotrivă?

-am încredere în mine?

-ce mă împiedică să iubesc necondiționat?

-prietenii mă provoacă să am spirit de aventurier, să fiu mai creati, să mă arunc cu capul înainte.Oare prietenii mă inspiră sau mă trag în jos?

-în relație sunt în confort și siguranță?

-sunt loial sau….?

-doresc o persoană virtuoasă sau doar o persoană care s-ar putea arăta interesată de nime din varii motive și care îmi arată afecțiune sau îmi spune că –nu mai poate trăi fără mine-

-sunt dispus să sacrific o plăcere trecătoare, o aventură de pe net pentru o relație rezistentă?

-sunt dispus să elimin obiceiurile și greșelile repetate din trecut care mă împiedică să am lângă mine ce îmi doresc?

-cât sunt de responsabil sau influențabil?

Încep apoi răspunsurile

-cu care ai fost programat- dragostea e dificilă, că trebuie să lupți pentru ea, că trebuie să o meriți, să o căștigi, că pentru dragoste trebuie să suferi, să plângi, să rabzi….că necesită muncă,iertare, răbdare…

-lasă credințele însușite de la alții sau ce fac alții că s-ar putea să nu țină la tine, să nu fie valabil în cazul tău

-sau le-ai concluzionat singur, nu poți crede că perechea ta perfectă, pe care ai imaginat-o ca fiind acolo lângă tine nu  va supraviețui realității de zi cu zi

De ce relația a eșuat

-aveai așteptări nerealiste de la partener(să mențină suspansul , să facă una-alta și dacă se poate tot) sau aveai interese(materiale sau sexuale)

-unul sau amândoi partenerii nu sunt persoane stabile (fizic, emoțional, psihic) pentru a avea o relație

Așa că

-dacă nu te simți bine în relație mai bine vezi-ți de drum și fii tu cu tine o perioadă

-nu te agăța de o persoană care nu vrea sau nu te vrea, că stă cu tine numai dacă faci ceva pentru el/ea, pentru  că nu are alte opțiuni, că nu ești tot timpul fericit, că nu așa te-a cunoscut, iar dacă chiar vei nevoie de ajutor cu siguranță nu va fi acolo- va pleca

-dacă e nevoie să te sacrifici pentru o relație, atunci acea relație e sortită eșecului

Data viitoare când cauți o relație nu căuta ce ți-ai imaginat ci caută pe cel care ți se potrivește, care rezonează cu tine,care te-a văzut zi de zi cu bune-cu rele, cu boli și dureri, cu bucurii și eșecuri, care te cunoaște pentru că ai putut să fii tu autentic fără maști, că a fost acolo la bine și la rău și astăzi este tot acolo să știi că ACEEA ESTE persoana potrivită.

Relațiile de iubire din lumea modernă se bazează pe superficial, totul e frumos cosmetizat, atenția, sexul, complimentele vor avea efect pe termen scurt ăi nu uita –TOT CE ESTE SUPERFICIAL VA EȘUA-

RELAȚIA AUTENTICĂ (SĂNĂTOASĂ) APARE CÂND E MOMENTUL POTRIVIT; ESTE SIMPLĂ; TOTUL VINE UȘOR

-să ne gândim că o relație care a început ca o prietenie este cea care va duce la o iubire rezistentă DE CE? Pentru că vei construi relația liber, cu plăcere, încredere, bunătate, integritate, altrism, sinceritate, curaj,toate acestea fiind caracteristici de bază într-o relație de durată.


 CEA MAI MARE GREȘEALĂ A TA OMULE, ESTE ATUNCI CÂND IEI DECIZIILE PRIN PRISMA CELORLALȚI

 

-ce vor zice oamenii-??? e întrebarea ta-=dacă greșesc, dacă păcătuiesc…prin aceste gânduri vei declanșa sentimentul de vină care se va manifesta în corpul tău……

SĂ NU UIȚI OMULE CĂ LUMII NU-I PASĂ DE TINE, LUMEA DOAR VREA SĂ CUNOASCĂ, ESTE DOAR CURIOASĂ ȘI ATÂTA TOT.

FĂ CEEA CE SIMȚI, NU-I LĂSA PE ALȚII SĂ-TI DICTEZE PAȘII. DACĂ TU CREZI ÎN CEVA NU TE LĂSA INFLUENȚAT DE PREJUDECĂȚI ȘI STEREOTIPURI, DOAR TU ȘTII CARE-I BINELE TĂU, DOAR ȚIE ÎȚI PASĂ DE TINE, NU RENUNȚA PENTRU A FACE ALTORA PE PLAC. PÂNĂ ȘI CEI BINEVOITORI TE VOR INFLUENȚA CU VISELE LOR NEÎMPLINITE.

CÂND CREZI CĂ VIAȚA TA NU AU ARE SENS CĂ PIERZI O RELAȚIE, UN LOC DE MUNCĂ SAU ORICE ALTCEVA, VEI VEDEA CĂ AUTOMAT ÎN VIAȚA TA VA APARE PERSOANA  DE CARE AI NEVOIE, LOCUL DE MUNCĂ CARE ÎȚI DĂ SATISFACȚIE….DOAR  CREDE! ȘI VEZI CE SE VA ÎNTÂMPLA.

Omule, bazează-te pe tine însuți, pe lumea ta interioară, aceasta îți dă demnitate, îți oferă siguranță.

Ai capacitatea și dispui de libertatea de a alege ce anume să gândești …

ORICE FORMĂ GÂND (FANTEZIE) ESTE MANIFESTAREA A CEVA, IAR ACESTA ESTE UN FAPT, O REALITATE, O FORMĂ DE ENERGIE ÎN CIUDA FAPTULUI CĂ NU O PUTEM MĂSURA.

Lumea atârnă de un fir subțire, acesta este psihicul, iar când când ceva merge rău cu psihicul?…OARE CE VA URMA…

PUTEREA PSIHICULUI

OMUL CU ADEVĂRAT NATURAL ESTE PUR ȘI SIMPLU ÎN RĂZVRĂTIRE FĂȚIȘĂ CU /ÎMPOTRIVA ORICĂREI FORME DE VIAȚĂ TOTAL  INUMANĂ.

OMUL ESTE NĂSCUT CU O FUNCȚIONARE PRECSĂ/ARE UN MOD PRECIS DE FUNCȚIONARE ȘI UN TIPAR PRECIS DE COMPORTAMENT.

PERSOANA (MASCA) ESTE ADESEA UN SISTEM COMPLICAT DE COMPORTAMENT CARE ESTE PARȚIAL DICTAT DE SOCIETATE.

OMULE, NU UITA EȘTI IMPORTANT ÎN VIAȚA TA!


ELIBERAREA SUFLETULUI DE SUFERINȚĂ

Trăim într-o lume care se pare că este supusă greșelii (religia vorbește de păcate) așa se face că tu  ai greșit față de altul, că altcineva a greșit față de tine sau și mai trist când greșești tu față de tine. În oricare din situații te vei  regăsi ești  în fața unei nedreptăți care va crea durere, tristețe, suferință.

Ar fi bine să-ți asumi  această  lecție și să nu o mai repeți, să o depășești dacă vine din exterior, iar dacă  tu ai greșit față de tine e și mai grav, așa că e nevoie să iei atitudine și să rezolvi problema tu cu tine.

Nu uita că orice gând sau cuvânt au impact atât în interior cât și în exterior = că sunt două forțe foarte puternice care acționează  și asupra celui care emite și celui căruia îi este adresat / direcționat.

Apare o neputință în oricare din aceste  situații care creează rupturi emoționale interioare și care vor declanșa  conflicte  interiore greu de gestionat. Vor urma apoi întrebări care au nevoie de răspunsuri pe care doar tu le poți da.EX. –Cum s-a întâmplat în fapt? Cum ar fi trebuit să…? De ce am….?            

Dacă vei continua să trăiești în durere, într-o continuă frământare având o atitudine critică la ce și cum s-a întâmplat, dându-i atenție și facând scenarii despre momentul dureros și cum percepi că ar fi fost corect să fie, nu vei obține altceva decăt să amplifici puterea conflictului interior , iar energia va slăbi și inima se va  împovăra.

Soluția pentru a rezolva problema conflictului este IERTAREA- a ta, a celorlalți și a ta față de tine. Prin putera de a  ierta îți vei elibera inima de durere, corpul de suferință și ființa de greutate.

Întreținerea conflictului- suferința ascunsă (ură, furie..) se știe că este la baza multor boli grave.

Prin puterea iertarii  te vei elibera și te vei ușura, tu ai toate resursele necesare pentru a face asta și tot tu știi că din greșeli înveți, prin iertare te eliberezi și ești mai bogat în experiențele tale de viață pentru că ai experimentat-o și pe asta.

Nu te mai mai chinui în zadar, nu atrage și căra cu tine tot ce îți face rău când ai în tine puterea și posibilitatea de a-ți schimba în orice clipă întreaga viață, să fie ceea tu vrei pentru tine, ești propriul tău stăpân așa că ai curaj și FĂ-O…

SUCCES !!!


EMOȚIE

 

LA PRIMUL GÂND EU SUNT AICI…

TU FII ATENT CĂ EU DECID CE SENTIMENT…APARE.

 

FRICA DUCE LA MÂNIE=MÂNIA DUCE LA URĂ=URA DUCE LA SUFERINȚĂ

CÂND MINTEA ȘI SUFLETUL SUNT CLARE APARE INTUIȚIA(GLANDA PINEALĂ)

INTUIȚIA (VOCEA INTERIOARĂ) APAR SENZAȚII ÎN ABDOMEN, EA GHIDEAZĂ SPRE FERICIRE, IUBIRE, PACE, LINIȘTE.

NU POȚI FACE O PERSOANĂ SĂ TE IUBEASCĂ DOAR CĂ AȘA VREI TU, DACĂ NU E DIN INIMĂ NU E IUBIRE .

NU POȚI  AFIRMA CEVA CE NU AI DESCOPERIT TU TRĂIND, NU POȚI DA CEVA CE TU NU AI.

CÂND IUBEȘTI SIMȚI CĂ TRĂIEȘTI MAI SĂNĂTOS, FRUMOS ȘI PUTERNIC, DEVII  MAI  BUN.

NU TE-AI NĂSCUT FĂRĂ UN  ROST ȘI DUPĂ EXPERIENȚELE AVUTE NU VEI MURI DEGEABA .

FIECARE  ARE DREPTUL DE A  ALEGE SINGUR, DE A CREDE ȘI ACCEPTA CEEA CE VREA, DEPINDE   DE NIVELUL  FIECĂRUIA  DE ÎNȚELEGERE.

CÂND AI CUNOAȘTERE NU MAI AI FRICĂ (CARE MACINĂ ȘI DISTRUGE OMUL) CÂND ESTE DOAR LUMINĂ    ( ADICĂ CUNOAȘTERE) TOTUL ESTE PERFECT

ELIBEREAZĂ-TE DE URĂ,

ELIBEREAZĂ-ȚI MINTEA DE GRIJI,

TRĂIEȘTE SIMPLU,

DĂRUIEȘTE CE POȚI,

CERE CE ÎȚI DOREȘTI ȘI ȘTII CĂ MERIȚI

TRECUTUL  E TRECUT, DAR EXISTĂ ALTERNATIVĂ – UN NOU ÎNCEPUT – ACUM ȘI AICI

MERGI ÎNAINTE CU SPERANȚĂ ȘI ÎNCREDERE

CÂND EȘTI SUPĂRAT PENTRU CĂ CEEA CE AI DORIT NU S-A ÎNTÂMPLAT, GÂNDEȘTE-TE CĂ POATE AI SCĂPAT DE O MARE DURERE, UN MARE RĂU DE CARE AI FOST FERIT SAU AI CREZUT CĂ NU MERIȚI

NIMIC ÎN VIAȚĂ NU ESTE ÎNTÂPLĂTOR=FIECARE EVENIMENT AL VIEȚII ARE UN SCOP!=

EMPATIA– CAPACITATEA DE A SIMȚI CAPACITATEA DE A SIMȚI ENERGIA  SI SENTIMENTELOR CELORLALȚI

SIMȚI CE SIMTE CEALALTĂ PERSOANĂ, ACEST DAR ,SE POATE TRANSFORMA FOARTE UȘOR ÎN STRES PSIHOLOGIC, EMOȚIONAL, SPIRITUAL- DACĂ NU GESTIONEZI TOTUL ÎN MOD CORESPUNZĂTOR,SĂ TE PROTEJEZI

SE ÎNTÂMPLĂ SĂ TE SIMȚI SLĂBIT, FĂRĂ ENERGIE, IAR ÎN PREZENȚA UNEI PERSOANE DEPRESIVE SIMȚI CĂ TRĂIEȘTI ȘI TU O STARE UȘOARĂ DE DEPRESIE.

=PENTRU A NU PIERDE SĂNĂTATEA MENTALĂ ȘI ENERGIA ESTE NECESAR SĂ=

-AI GRIJĂ LA GÂNDURILE TALE, SĂ  AI AUTOCONTROL

-ÎNȚELEGE-TE PE TINE ȘI LUMEA DIN JURUL TĂU, NU TE LĂSA SĂ FII VICTIMĂ

-RESPIRĂ , CONȘTIENT – PROFUND, FII ATENT LA RESPIRAȚIE PREIA CONTROLUL  ASUPRA TA, RECAPĂTĂ-ȚI ENERGIA

 

TOT CE CONTEAZĂ ÎN VIAȚĂ ESTE GRATUIT

-MINTEA, SUFLETUL ȘI CORPUL ,EMOȚIILE, GÂNDURILE, LIBERTATEA, ALEGERILE

-CREAȚIILE, VISELE, AMBIȚIILE, INTELIGENȚA, IUBIREA

NE FOLOSIM MINTEA PT.LUCRURI LIPSITE DE IMPORTANȚĂ

=PLANTEAZĂ UN SCOP ÎN MINTE, O DIRECȚIE ȘI O DESTINAȚIE=

AI NEVOIE DE = UN SCOP ȘI CREDINȚĂ, ȘI MAI PRESUS DE ORICE NU TE ÎNGRIJORA (ÎNGRIJORAREA ADUCE FRICA, IAR FRICA PARALIZEAZĂ)

FII CALM ȘI VESEL ȘI NU TE LĂSA ENERVAT DE NIMIC.

 

SUPUNEREA FAȚĂ DE STRUCTURA PUTERII (ORICARE AR FI..ELE).

NU MAI JUDECA PE ALȚII PENTRU CĂ FIECARE ARE VOIE SĂ ÎȘI EXPRIME IDENTITATEA, CALEA, SCOPUL LOR(AL VIEȚII LOR) ÎN MOD LIBER FĂRĂ A FI MANIPULAȚI, CONDIȚIONAT, CONSTRÂNS

 

CÂND EȘTI POSESIV VEI AMENINȚA, VEI ACUZA, VEI FI SUSPICIOS,VEI CULPABILIZA ȘI VEI CONTROLA PE CELĂLALT.

=CARE VA FI RELAȚIA? =

PĂI, VA FI UN CÂMP DE LUPTĂ PERMANENTĂ UNDE VIOLENȚA VERBALĂ VA DECLANȘA EMOȚII NEGATIVE ȘI DISTRUCTIVE, GÂNDEȘTE-TE LA ACEST TIP DE CONVIEȚUIRE ȘI CONSECINȚELE CARE VOR REZULTA. SENTIMENTUL DE GELOZIE PE CARE POSESIVITATEA ÎL GENEREAZĂ ÎȚI VA ARĂTA CARE SUNT LIMITELE TALE- NU PERMIȚI CELUILALT SĂ FIE CEL CE ESTE-

 

DACĂ FACI CEEA CE FACI,VEI CONTINUA SĂ PRIMEȘTI CEEA CE PRIMEȘTI.

CUNOAȘTEREA PE JUMĂTATE ESTE MAI REA DECÂT IGNORANȚA.

EXISTĂ UN SINGUR TIP DE SUCCES- ACELA DE A FACE DIN PROPRIA VIAȚĂ CEEA CE VREI.

ORICE EVENIMENT DIN VIAȚĂ ARE SEMNIFICAȚIA PE CARE O DAI TU.

FACEȚI CE PUTEȚI, CU CEEA CE AVEȚI, ACOLO UNDE SUNTEȚI.


EȘTI  ȘI AI TOTUL

Trăim într-o realitate în care fiecare are nevoie  să fie văzut,remarcat,acceptat,ascultat,respectat și iubit, foarte frumos pâna aici, dar ajungi într-un punct- o stare, o situație, o împrejurare nefastă  care te va marca  facându-te să suferi din pricina altor oameni .

Viața îți va oferi o lecție/lecții din care vei învăța ceva cu siguranță și vei știi că atunci când simți, vezi și crezi că cineva îți face rău cu știință sau fără știință, că emoția pe care ai simțit-o este validă, iar negarea propriilor sentimente pe care le-ai avut erau de luat în seamă, să te fi oprit pentru un moment… De multe ori ai fost sesizat că ceva nu este în regulă, dar ai închis ochii pentru a nu vedea și ai continuat să mergi înainte până intr-o zi când s-a întâmplat…                                            Acceptă  că ai fost trădat, respins, nu ai fost iubit, dar doar așa vei  descoperi  că ai capacitatea de a te reface, regenera și că nimeni și nimic nu te poate răni dacă tu nu le permiți.

Prezența celor din jur poate fi binefăcătoare, plăcută, sănătoasă ,dar poate fi și dezastruoasă și e bine să știi că vei reuși să mergi mai departe și singur.

Omule! Ești ființa divină, întreagă și completă, nu ai nevoie de nimeni și nimic ca să fii fericit!


GÂNDUL

GÂNDUL TE RIDICĂ,TOT GÂNDUL TE COBOARĂ

               EL POATE SĂ-ȚI DEA ARIPI SAU POATE SĂ TE-OMOARE!

              AI GRJĂ LA GÂNDURILE TALE, ALEGE-LE CU MARE GRIJĂ, ÎȚI APARȚIN ȘI SUNT ALE TALE.

Gândul din frunte- este  chiar în fața ta-cum gândești și îți imagineazi așa se va întâmpla.

  1. mergi la interviu și știi că postul este al tău și așa va și fi…

Când ți-e frică, mereu rulezi acelaș gând și se va întâmpla , pentru că îl tot accesezi ( de ce ți-e frică nu scapi, nu uita).

Când vei dori să te vindeci o rană emoțională pe lângă voință ai nevoie să te încurajezi, să te susții și poți apela la afirmații.

E important ca afirmațiile să intre în aria TA  de acceptare,iar pentru asta e nevoie de muncă cu tine vreme de  29 de zile se vor crea neuroni care la rândul lor vor forma o nouă rețea neuronală cu care să lucrezi  și vei atrage alți neuroni de aceași frecvență ca să se întâmple lucrurilealtfel decât au fost până în acel moment.

EX . Eu călătoresc în siguranță, fără incidente și așa este(tot ce ai de făcut este să crezi acea afirmație mai ales cei care au frică de avion)

Aleg linia de destin în care X  să fie în armonie.

……………………………………să fie vindecat.

…………………………………..să obțină.

Totul e să fii conștient- în prezent-în acum

Cu cel de  al 3-lea ochi –vezi realitatea-

TU VEZI- TU CREZI-TU VEI AVEA REALITATEA DORITĂ  ÎMPLINITĂ.

Pui focus(concentrare) în frunte – te concentrezi pe o singură idee.

Totul e să ai credință- cere și ți se va da, doar cere nu te gândi de unde și cum se va împlini, doar cere și mai ales nu te îndoi că nu va fi cum vrei, ce vrei, oricât vrei.

GÂND_ MINTE_ EMOȚIE_ SENTIMENT

EX: Când ești furios oprește-te –stai – spune rapid= SUNT ÎNTOTDEAUNA LINIȘTIT (atât).

Folosește cuvinte de vibrație înaltă

EX: EU SUNT IUBIRE RADIANTĂ.

……………..BOGĂȚIE FABULOASĂ.

…………….SĂNĂTATE PERFECTĂ

SUNT DEZLEGATĂ DE TRECUTUL MEU ȘI MĂ MIȘC LIBER.

Când ești prea atașată de ceva nu vei avea acel ceva, indiferent despre ce este vorba.

Sistemul limbic – regiunea creierului implicată cu/în emoții și comportament..

Mintea poate interacționa psihic cu realitatea fizică.

Numai  prin concentrare mintală ființa TA umană este capabilă să afecteze modul în care operează anumite tipuri de mecanisme.

Oamenii sunt dependenți de credințele lor.

STAPÂNIREA FOCULUI INTERIOR, FĂRĂ A-L REPRIMA VA DUCE LA ARMONIE ȘI ÎNȚELEPCIUNE. DIN PUTEREA CREATORULUI CARE TU EȘTI, TOT CE ÎNCEPI ACUM ÎȚI VA ADUCE ROADE BOGATE CE SE VOR RĂSFRÂNGE ASUPRA TA ȘI A CELOR DIN JUR. A SOSIT MOMENTUL SĂ-ȚI E MANIFEȘTI EXPERIENȚA ȘI CA-LITĂȚILE PE CARE LE-AI DOBÂNDIT DE-A LUNGUL VIEȚII. PACEA MINȚII ÎȚI ADUCE SENTIMENTUL DE SIGURANȚĂ ȘI CUNOAȘTEREA CĂ ÎNTOTDEAUNA ȘTII CE AI DE FĂCUT. CHIAR DACĂ MINTEA LOGICĂ NU ÎNȚELEGE CUM  POATE FI REZOLVATĂ O SITUAȚIE. PACEA MINȚII REPREZINTĂ CREDINȚA TA CĂ SE VA CREA SOLUȚIA.

CHIAR DACĂ  SIMȚI ALTCEVA, EȘTI EXACT AȘA  CUM TREBUIE SĂ FII. IMPORTANT E E SĂ NU CAZI ÎN CAPCANA  SENTIMENTULUI DE VINOVĂȚIE, CĂ VEI AVEA DOAR ÎNDOIALĂ  DE SINE ȘI NEÎNCREDERE. ASUMĂ-ȚI EȘECURILE, FĂRĂ A TE PEDEPSI(JUDECA) SAU A TE LĂSA PRADĂ DISPERĂRII ȘI PRIVEȘTE TOTUL CA PE O EXPERIENȚĂ ȘI INSTRUMENT VALOROS  DE VIATĂ.

-NU POȚI REUȘI SĂ AI, SĂ AJUNGI ACOLO UNDE  ÎȚI  DOREȘTI DOAR CĂ ASTA VREI, DAR POȚI OBȚINE TOTUL PRIN CREDINȚĂ(CREZÂND CĂ POȚI,CREZÂND CĂ REUȘEȘTI) NU UITA –CREDINȚA TA TE-A VINDECAT-

 

CREDINȚA SAU ATITUDINEA DE FELUL

=SUNT SIGUR CĂ POT GENERA FORȚA, DEPRINDERILE ȘI ENERGIA NECESARĂ A  REUȘITEI.=

CÂND CREZI CĂ POȚI ÎȚI DEZVOLȚI CAPACITATEA DE A FACE.

=CREDE CU ADEVĂRAT CEEA CE ÎȚI DOREȘTI ȘI COMPORTĂ-TE CA ȘI CUM EȘTI, AI, TRĂIEȘTI DEJA AȘA.=

 

EMPATIA ESTE STAREA PRIN CARE CITEȘTI CREIERUL CELORLALȚI ȘI APOI CEEA CE CITEȘTI INTEGREZI ÎN TINE.NU MAI RĂSPUNZI LA CE ÎȚI SPUNE,( CI RĂSPUNZI LA ÎNTREBĂRILE CARE LE RULEAZĂ CREIERUL NU CEEA CE SPUNE; ; PERSOANA ÎȚI SPUNE CEVA,DAR ÎNTENȚIONEAZĂ – EMITE ALTCEVA; CE FAC? ÎI RĂSPUND LA CE ÎMI SPUNE SAU LA CE INTENȚIONEAZĂ?) DACĂ TU UNA GÂNDEȘTI ȘI ALTA SPUI , AȘA SE VOR COMPORTA CEI DIN EXTERIOR.

Când răspund la ceea ce intenționează(emite) îl faci pe  celălat EL/EA să fie AUTENTICI.Noi suntem holograme și vom atrage pe frecvență acele persoane asemănătoare nouă. Dizarmonia apare când una gândești și alta spui. Structura noastră genetică este stare de bine.Dacă ne vom  curăța mintea totul va fi bine, mintea funcționează cu ajutorul creierului, dacă ai gândurile curate creierul va produce dopamina-care răspunde de plăcere(viciile dependențele vor ține o parte a creierului preocupat șI  de cum să-și procure substanța…în timp acea porțiune de creier nu mai funcționează cu întregul și pierzi capacitatea de a gândi, de echlibru, înțelegere..Este nevoie să-ți pui întrebări

Vreau eu cu adevărat să fac….?…….să intru țn relație cu X…?să merg….

Dacă răspunsul este Da fă afirmația; ȘTIU CE AM DE FĂCUT(aici apare intenția) si vei avea răspuns

…………………………..NU întreabă   CUI VREAU SĂ DEMONSTREZ? DE CE SUNT AICI ?

 

DIN TOT CE AM ÎNCERCAT ȘI AM ÎNVĂȚAT CE MĂ FACE FERICIT, CE MĂ BUCURĂ, CE  ÎMI DĂ PUTERE, SENTIMENT  DE APARTENENȚĂ, LIBERTATE ȘI AUTENTICITATEA MEA?

CÂTE AM PRELUAT DIN AFARĂ ȘI NU AU REZONAT CU MINE, CE AM CĂUTAT, AM TRĂIT?

TOATE  CELE DE CARE M-AM AGĂȚAT M-AU FĂCUT SĂ SUFĂR, MI-AU PROVOCAT DURERE, ACUM CARE PARTE DIN MINE NU MĂ FACE FERICIT ȘI CORECT( SINCER)CU MINE  ÎNSUMI?

A FI AUTENTIC = A FI TU= SPUNE ….=EU SUNT=…ACUM EȘTI LIBER!!!!!!